2013. október 17., csütörtök

Cél: a győzelem







Egy nagyon különleges crossover, amelyet tegnapi kívánságműsor hangulatomban kaptam meg feladatomként. A Forma 1 és a színészet világának a találkozása. Fogadjátok örömmel, főleg te V. Franciska. Remélem tetszik. :)




Kimi Räikkönenről mindenki azt gondolja, hogy egy érzéketlen alak, aki csak saját magával törődik és a bulizáson meg a versenyzésen kívül mást nem is szeret. Azonban akik ezt gondolják nagyon is tévednek, hiszen csajozni is imád. Viccet félre téve, amikor egyedül szeretné eltölteni szabadidejét, gyakran képes órákig a tv előtt ülni és megnézni a kedvenc sorozatait, vagy filmjeit. Nagyon jól titkolja, hogy egy megszállott filmőrült. Természetesen vannak kedvenc filmjei és színészei is. Persze nagyon nagy kritikus is és hezitálás nélkül alázza a szemétbe való hányadékokat, amiket képesek voltak felvenni. Amit még az újságíróknál is jobban utál, azok a tehetségtelen színészek.
A versenyek közötti időt, amíg egyik helyről a másikra repülnek, filmnézéssel tölti. Ezen a borzasztó unalmas napon is a képernyőre tapadva próbálta elütni az időt. Az éppen kijött Rush című filmet nézte. Tudni illik örök példaképe James Hunt az egyik karakter a filmben, akit az ausztrál Chris Hemsworth játszik. Igazán lenyűgöző alakítást nyújtott, remekül vissza tudta adni Hunt szellemének a lényegét: remekül vezet, minden jó nőt megdönt, iszik, mint a görény. Nem véletlenül választotta Kimi példaképként őt.  Kimi ettől a filmtől csak még jobban lelkes lett és felajzottan várta az austini nagydíjat.
Egy óra van hátra az időmérő edzésig. Kimi szokásához híven az ágyat nyomja és békésen szunyókál. Zavartalanul telik az álma, amíg valaki meg be nem kopog.
-Ébresztő! Jelenés van Csipkerózsika!
Kimi vontatottan felül, megdörzsöli a szemét, ásít egyet és nyújtózkodás közben elnyújtottan válaszolt:
-Jól van, jól van, megyek már.
A szokásos előkészületek veszik kezdetét 30 perccel az időmérő kezdete előtt. A garázsban a csapat már szorgosan neki is látott az autó összeszereléséhez. Kimi a falnak dőlve nézte őket egy ideig, ahogy dolgoztak. Végül személyes terét megtörve lépett oda hozzá mérnöke. Megbeszélték az aznapi stratégiát, ami mindig ugyan az: nyomni neki, ami a csövön kifér és a lehető legjobb helyen végezni.20 perccel a kezdés előtt váratlan dolog történt. Egy V.I.P. Vendég érkezett a Lotus F1 Team garázsához. Az egész világ tudja a nevét, nincs olyan, aki ne ismerné. Ez az ember viszont szerényen üdvözölt mindenkit és kellemes mosollyal örvendeztette meg a garázsban dolgozókat. Kiminek nagy szerencséje volt, hogy éppen a falnak volt dőlve, különben erre a meglepetésre ott esett volna össze. Régi álma válik valóra éppen a szeme láttára. Az alak magabiztosan közeledett felé, ő pedig, a faltól ellökve magát, immár felegyenesedve várta, hogy odaérjen hozzá. Kezet nyújtott a férfi, amint már csak 2 lépés távolságra voltak egymástól.
-Hello szupersztár! Örülök, hogy találkoztunk. A nevem Johnny Depp – szólt a filmcsillag.
Kimi, mint egy szűzlány úgy izgult, és remegve rázott kezet.
-É-én is ö-örvendek. Kimi Räikkönen. Mármint a nevem Kimi. Kimi Raikkönen. A fenébe – bosszankodott, hogy jól elszúrta.
-Nagy rajongója vagyok ennek a sportnak, de legfőbbképp magának.
-Ó! Ez igazán nagy megtiszteltetés, mivel én pedig a maga legnagyobb rajongója vagyok. Az összes filmjét láttam. Maga egy igazi legenda, Mr. Depp.
-Kérem, hívjon csak Johnnynak és hagyjuk ezt a magázódást.
-
Öööö rendben. Gyere, adok neked valamit.
Kimi egy fejhallgatót adott át Johnnynak.
-Ha ezt felveszed, akkor majd hallani fogod, amit mondok, amikor kint leszek a pályán.
-Kimi! 10 perc van, öltözz! – szólt a versenymérnöke.
-Menj csak, addig elleszek én itt.

-          Kimi elment hátra gyorsan átöltözni. Felvette az overallját és visszament a garázsba. A sisakja már ki volt neki készítve. Látta, hogy Johnny épp azt stíröli.
-Meg akarod nézni? – kérdezte tőle.
-
Szabad?
-Hát persze, tessék.
-Azta! Jó nehéz. Hogy bírod ezt el olyan sok ideig?
-Sokat kell edzeni a nyakunkat és akkor ebből nincs probléma.
-Nagyon jól néz ki. Te tervezted a festését?
-Igen.
-Fantasztikus! Na de tessék, visszaadom, már csak 5 perced van.
Kimi felvette a bukóját és beült az autójába. Az fokozódó izgalom adrenalint termelt benn, ami átjárta az egész testét. Felrobbanó bombaként hajtott ki a garázsból, amikor zöldre váltott a lámpa.
A Q1-en és a Q2-n is továbbjutott, de a sorsdöntő Q3 még csak most következett. A garázsban látta, hogy Johnny feltette a fülhallgatót.  Amikor legközelebb kiment a pályára végig azon gondolkodott, hogy most Johnny biztosan figyeli őt a képernyőkön.  Ez elvette a figyelmét és kizökkentette a koncentrációból. Apróbb hibákat követett el, ami itt a Forma 1-ben értékes másodperceket követel. Hiába futott 3 kört, egyik sem lett elég jó és csak a 9. helyen végzett. Félve hajtott vissza a garázsba.
Johnny még mindig ott volt és mostanra már levette a fülhallgatót. Kimi szomorúan kászálódott ki az autóból és mérgesen visszavonult a szobájába. Dühös volt magára azért, amiért nem tudott jobb helyen végezni, és mert Johnny csak azt láthatta, hogy hogyan bénázik.
Következett a kötelező interjúadás, amit oly nagyon gyűlölt.
-Mi volt a baj? Mit tudnál hozzáfűzni ehhez a 9. helyhez?
-Ömm, voltak gondjaink. A kocsi nem volt megfelelő, alulkormányzott volt. Elkövettem egy pár hibát az utolsó körben és ez időbe került. Ennyi.
Mikor visszatérhetett ez után a szekció után a garázsba, Johnny már nem volt ott. Megkérdezte a többieket, hogy hová tűnt, mire azt mondták:
-
Mennie kellett. Lejárt az ideje.
Kimi meg volt róla győződve, hogy csalódást okozott és emiatt éjszaka sem tudott aludni. Pont ő, aki minden körülmények között tudott aludni. Másnap korán felkelt és komótosan mászkált ide-oda a pedockban.
Egy óra volt hátra a futamig. Megkezdődött a szokásos procedúra. Első lépés a pilótaparádé.
Összegyűltek a versenyzők és egy-egy old-timer járgányra ültek rá, így vitték őket körbe, miközben integettek a nézőknek. Rengetegen gyűltek össze, minden lelátó zsúfolásig tele volt emberekkel.
Fél órával a verseny előtt Kimi a mérnökével beszélte meg az aznapi programot. Két kiállásos taktikát használnak. Kemény keveréken rajtol, majd felrakják a közepes keveréket. A rajtot jól kell elkapnia, és az első etapot meg kell nyomni. Ha mindez sikerül, akkor elvileg a dobogó elérhető lesz.
10 perccel a futam kezdete előtt Kimi még reménykedett abban, hogy Johnny felbukkanhat. Azonban öltözés után már elvesztette miden csepp reményét. Leverten mászott be az autóba. Kihajtott a pályára, majd elment a mezőny a bemelegítő körére. Visszaálltak a helyükre és várták, hogy kialudjanak a piros lámpák.
Kimi feszülten figyelt, és amikor végre kialudtak a fények elrajtolt a mezőny. Fej-fej mellett haladt Massával, azonban a kanyarhoz érve a ferrarinak volt előnye. Kimi veszített egy pozíciót. Az első 10 kör alatt az élmezőny már jó nagy távolságot kiautózott. Közte és Massa között is volt már 4 másodperc. Räikkönen teljesítményét erősen befolyásolta az a tény, hogy tegnap csalódást okozott kedvenc színészének. Ma pedig nem jött el és Kimi immár feleslegesnek tartotta, hogy nyomja neki. A világbajnokság már amúgy is elúszott, Vettel verhetetlen.
A 28. körben elérkezett a kerékcsere ideje.
-
Box,box,box!
Kemény keverék le, közepes fel. 3 másodperc volt az egész és már hajthatott is vissza a pályára.Johnny megérkezett, a 20. kör környéke körül. Kicsit későn ért oda, mert a gépe késett. Odament Kimi mérnökéhez, hogy kérdezzen valamit.
-Mondhatok neki valamit?
-Elnézést, de tiltja a szabályzat, hogy külsősök kommunikáljanak a pilótával. Kimit meg egyébként is zavarja, ha vezetés közben beszélnek hozzá.
-Kérem – és Johnny bevetette ellenállhatatlan fegyverét, a nagy boci szemeket.
-Nem, nem...na jóóóó rendben. De csak egy fél percet kap, nem többet.
-Köszönöm.
Johnny átvette a fülhallgatót és beleszólt:
-Gyerünk szupersztár, mutasd meg mit tudsz! Én hiszek benned.
-Johnny?! – ámult el Kimi.
Hát mégis eljött! Kimiben egyszerre hatalmas győzni akarás támadt fel. Be fogja bizonyítani Johnnyak, hogy ő a legjobb pilóta!
Sorra előzte le az előtte haladókat. Mikor a boksz után visszatért a pályára, már a 4. helyen volt, hála a stratégiának. Már csak ketten haladtak előtte. A második helyen Hamilton, első helyen pedig Vettel. Már csak 5 kör volt hátra, amikor Vettelnek egyszer csak motorproblémája akadt és félre kellett húzódni. Kimi előtt felvillant a reménysugár, hogy akár győzhet is. Az utolsó körre ledolgozta a Hamiltonnal szembeni 3 másodperces hátrányát. A kör 8-as kanyarjára ráfordulva jobban gyorsított ki Kimi és egymás melett haladva értek a 9-es kanyarhoz. Kimié volt a belső ív, így meg tudta előzni Hamiltont. A futamot ő nyerte meg, és hihetetlenül boldog volt.
Diadalittasan szállt ki az autóból, amit még meg is simogatott. Kimit ritkán látni nevetni, most mégis mosolygott, mint a tejbe tök.
Büszkén hallgatta végig a finn himnuszt, és boldogan emelte magasba a serleget. Ezután jót pezsgőztek és interjúkat adtak.
A szokásos procedúra után az aznap esti bulin Kimi Johnnyval találta szembe magát.
-
Gratulálok szupersztár! Lenyűgöző voltál.
-Köszönöm, de nélküled nem sikerült volna – vallotta őszintén Kimi.
-Nélkülem? De hát nem is csináltam semmit.
-De. Ha akkor nem szólsz bele a rádióba, akkor nem nyertem volna. Azt hittem nem jöttél el.
-Majdnem úgy volt, hogy nem érek ide, mert késett a gépem.
- 
Ó! Értem.
-Miért ne jöttem volna el? Meg akartalak nézni.
-Azt hittem, hogy nem akarsz eljönni, mert tegnap csalódást okoztam.
-Dehogy is! Nekem már az nagy élmény, hogy ott lehettem. Mindenki hibázhat, még te is. Na és? Emberi dolog.
Azzal Johnny megveregette Kimi hátát és együtt bulizták át az éjszakát. Felejthetetlen emlék lett ez az egész hétvége számukra, de még felejthetetlenebb lett a közös bulizás, amelyet másnap az egész sajtó visszhangoztatta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése